top of page
Achtergrondafbeelding in de groen-oranje huisstijl

BRANDING

Online marketing is anno 2023 ontzettend belangrijk voor jouw bedrijf, maar een naambord aan de gevel en een LED bak op het dak zijn ook nodig. Ben jij op zoek naar een wat meer analoge manier van marketing?  Na zeven jaar actief te zijn geweest binnen de grafische sector weten wij van de hoed en de rand.

โ€‹

Logo's, styleguides, visitekaartjes, gepersonaliseerde bierviltjes, you name it, we create it. Heb je écht iets unieks nodig? Daag ons uit, vinden we leuk.

MERKIDENTITEIT

Een sterke merkidentiteit is essentieel omdat het helpt om een blijvende indruk achter te laten bij jouw klanten en loyaliteit op te bouwen met relaties.

โ€‹

De merkidentiteit wordt weerspiegeld in elementen zoals het logo, de kleuren, typografie, slogan en andere visuele aspecten van jouw merk. Daarnaast omvat het ook de stem en de boodschap van het merk in communicatie met het publiek. Jouw logo, slogan, pay-off, etc. moet consistent worden gebruikt. Zowel op jouw website, als langs het veld bij de lokale voetbalclub!

โ€‹

Het ontwikkelen van een sterke merkidentiteit vereist een grondig begrip van de doelgroep, de markt en de waarden van het merk zelf. Het is een voortdurend proces dat zorgvuldige planning, consistentie en evolutie vereist om relevant te blijven in een dynamische zakelijke omgeving. Om dit op te realiseren, zetten wij graag een strategie voor jou op papier en helpen we je maar al te graag om hem uit te voeren.

Een merkstrategie is een overkoepelend plan dat de richting en doelstellingen van jouw merk of bedrijf bepaalt. Een effectieve merkstrategie stelt een merk in staat om zich te onderscheiden, waarde te leveren aan consumenten en een sterke positie in de markt te verwerven. Heb jij nog geen strategie? Je bent niet de enige. Het is wel van belang om hieraan te beginnen als je serieuze groeiplannen hebt.

โ€‹

Het belangrijkste verschil tussen merkidentiteit en merkstrategie is dat merkidentiteit meer gericht is op de uitdrukking en communicatie van het merk, terwijl merkstrategie zich richt op de algehele richting en positionering van het merk in de markt.

โ€‹

Merkstrategie omvat aspecten zoals marktonderzoek, concurrentieanalyse, doelgroepsegmentatie, waardepropositie, positionering en doelstellingen. Het gaat om het begrijpen van de markt, de behoeften van consumenten en hoe het merk zich het beste kan positioneren om een concurrentievoordeel te behalen. Merkstrategie bepaalt de kernboodschap van het merk en hoe het zich wil positioneren ten opzichte van concurrenten.

โ€‹

Merkidentiteit, aan de andere kant, is meer gericht op de tastbare en intangible elementen die het merk uniek maken. Het omvat de visuele identiteit zoals het logo, kleuren, typografie, maar ook de communicatiestijl, tone of voice en merkwaarden. Merkidentiteit draagt bij aan het creëren van een consistente merkbeleving en het opbouwen van een emotionele connectie met consumenten.

 

Zowel jouw merkidentiteit als merkstrategie nemen wij graag onder de loep om te bekijken en te analyseren. 
 

MERKSTRATEGIE

bottom of page