top of page
AEnB2UrpaigDUpXtrYy-Jx6-arU-X6tpJWR_6QnF-jOzdtqVJHp1up6BUDnGUH1QHcIsJoo76hwDNh3xLMQOiWTlWN
  • Foto van schrijverRonald Schouten

Het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij Nieuwenhuizen Daktechniek B.V.


Het logo van Nieuwenhuizen Daktechniek B.V.


Een automatisering van de bedrijfsprocessen

Keihard gegroeid en gedacht: “die structuur, die komt later wel”? Logisch; de zaken gaan goed. Toch knaagt het aan je dat je offertes te lang laat liggen en dat lang niet alles in jouw bedrijf efficiënt gaat. Lees in dit artikel hoe wij dit hebben opgelost voor een van onze klanten!


De trotse eigenaar van Nieuwenhuizen Daktechniek leunt tegen zijn eigen bouwkeet


Een bedrijfsoptimalisatie is nodig

Bij Nieuwenhuizen Daktechniek B.V. in het Zuid-Hollandse Hendrik-Ido-Ambacht gingen de zaken erg goed sinds de oprichting van het bedrijf in 2018. In krap vijf jaar tijd is het bedrijf uitgegroeid van een enkele ZZP-er in zijn tweedehands bus, tot een serieuze B.V. met zes bussen, een groeiend personeelsbestand en een zeer indrukwekkend klantenportfolio.


Door deze snelle groei hebben een aantal bedrijfsprocessen te weinig aandacht gekregen. Wij zijn ingeschakeld om dit te verhelpen en te automatiseren waar mogelijk. De ambitie om groter te worden is alleen maar gegroeid bij de professionele dakdekkers!


Een dakdekker brandt de nieuwe laag op het dak vast

Efficiëntie en kostenbesparing

Een van de eerste wapenfeiten was het begrijpen en uitdiepen van calculatieprogramma Gilde Pro. Een uitgebreid programma dat reeds aanwezig was, maar waar suboptimaal gebruik van werd gemaakt.


Oude opdrachten werden verwijderd, het klantenbestand werd opgeschoond en er werd een duidelijke workflow-handleiding geschreven zodat eventueel nieuw personeel zich snel meester kan maken van dit indrukwekkende programma. Het omschrijven van je werk en bijhorende taken is een stap die vaak wordt overgeslagen. Zonde, vinden wij. Het optimaliseren van bedrijfsprocessen is, zoals duidelijk mag zijn, een lopend proces. Bij afwezigheid van personeel door bijvoorbeeld verlof, moet de show gewoon door kunnen gaan!


Na een test met de nieuwe workflow is het proces verder geoptimaliseerd wat de efficiëntie ten goede is gekomen. De volledige flow van offerte-aanvraag tot facturatie is opgezet en alle documentatie voorzien van een keurige layout in de nieuwe huisstijl. De tijd van geschreven en vergeten opdrachtbonnen en verkeerde gegevens in de footer zijn voorbij.


Door de aanwezigheid van een al erg compleet programma hoefde er geen nieuwe software aan te worden geschaft. Door optimaal gebruik te maken van hetgeen je al hebt, kunnen wij voor jou een efficiëntieslag realiseren én op kosten besparen!


The proof is in the pudding

Inmiddels werkt het kantoorpersoneel vrijwel uitsluitend met één programma voor het gehele sales traject en zijn we druk bezig met het gladstrijken van de laatste bumps. 💪


Ook toe aan het optimaliseren van bedrijfsprocessen?

Ben jij ook toe aan de volgende stap in jouw professionaliseringsproces? Moet jouw efficiëntie omhoog of wil je meer en betere inzichten in de bedrijfsactiviteiten? Neem eens contact met ons op, wij kijken graag met je mee.


Wij blijven nog even plakken bij Nieuwenhuizen, want de ambities van het team zijn sky-high en wij helpen graag mee om deze te realiseren. Stay tuned for more!


Commentaires


bottom of page