top of page
AEnB2UrpaigDUpXtrYy-Jx6-arU-X6tpJWR_6QnF-jOzdtqVJHp1up6BUDnGUH1QHcIsJoo76hwDNh3xLMQOiWTlWN
  • Foto van schrijverRonald Schouten

het leed dat vacatures heet

Goed personeel vinden kan best een uitdaging zijn. Kán, want met een goede en duidelijke vacaturetekst ben je al een flinke stap dichterbij. Want zeg nou zelf: die lange lappen tekst met moeilijke woorden, wollige omschrijvingen en vage beloftes maken niemand enthousiast, toch? Daarom schreven wij voor o.a. de Burger Club, Burger Logistic Services en Nieuwenhuizen Daktechniek diverse vacatureteksten.


Voor Nieuwenhuizen Daktechniek B.V. hebben wij meerdere vacatureteksten en competentieprofielen gemaakt.

Bump your vacatures!

Bij een aantal van onze opdrachtgevers kwam de zoektocht naar nieuw personeel ter sprake. Op de vraag of de vacatureteksten al zijn geschreven, kwam vaak een negatief antwoord. In de dagelijkse werkzaamheden schiet dit er al snel bij in, terwijl de behoefte aan versterking juist zo groot is. Of, er werden wat oude vacatures aangepast die al jaren werden gebruikt. Het stof werd er nog net niet vanaf geblazen. Tja, zie dan maar eens op te vallen…


In onze ogen voldoet een sterke vacaturetekst in ieder geval aan het volgende:

  • Korte en bondige uitleg over de werkzaamheden in begrijpelijke taal

  • Duidelijkheid over de vereiste en gewenste kwalificaties (maar houd dit kort)

  • Een realistische indruk van de bedrijfscultuur

  • Openheid over de salarisrange en secundaire arbeidsvoorwaarden


Een vacaturetekst… en dan?

De Jeugd van Tegenwoordig zong niet voor niets "Een goed begin is het halve werk, maar een goed begin is maar de helft”. En zo is het maar net. Je kunt natuurlijk een hele kekke vacaturetekst hebben, maar nu is het taak om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen deze ook weten te vinden.


Maar hoe zat dat ook alweer met je website? Wie moet je daar ook alweer voor hebben en hoe zorg je ervoor dat de vacature vindbaar is op je website? Ook dit zijn taken die wij uit handen nemen. Zo kun jij je lekker focussen op je eigen werk en zorgen wij voor plaatsing van de vacatures op jullie website, maar ook op bijvoorbeeld LinkedIn, Facebook, Instagram en platforms voor werkzoekenden. Uiteraard ondersteund door een mooi opgemaakte visual in jouw huisstijl!


Ook bij Burger Logistic Services is men op zoek naar personeel. Wij hebben de vacatureteksten voorzien in meerdere talen.

In overleg kunnen wij ook een eerste schifting maken in de sollicitaties die zijn binnengekomen naar aanleiding van de waanzinnig enthousiasmerende vacaturetekst én kunnen wij zelfs aanwezig zijn bij sollicitatiegesprekken om zo onze objectieve mening te geven. 💪Comments


bottom of page